image

NOBEL arkitekter deltog i den internationale konkurrence om det nye kunstmuseum i Tampere og blev placeret blandt de bedste af 147 forslag.

Det nye kunstmuseum er udformet som et cirkulært volumen, der skiller sig ud fra den retlinede bystruktur og trafikpladsen overfor museet. Museet vil fremstå som et landmark i byen, og sammen med det eksisterende museum og den omgivende park skabes en inspirerende helhed, der udnytter områdets rekreative og rumlige muligheder.

Museet er udformet i et tidløst formsprog og er arkitektonisk opdelt i en base og en overbygning. Basen udføres med en kombination af glasarealer og facadepartier af beton. Overbygningen beklædes udvendigt med corten stål, som med sine farvenuancer og stoflighed markerer sig i forhold til omgivelserne.

I museets midte er der placeret et organisk formet gårdrum, hvor nogle af de nuværende træer tænkes bevaret. Sammen med den cirkulære hovedform danner det grønne gårdrum og tre vertikale servicekerner museets hovedstruktur. De store fleksible rum kan underdeles i mindre områder med vægskiver og selvstændige rum, så der kan skabes en bred vifte af udstillingsmuligheder.

Læs mere


Rødovre Musikskole og Café
Jaan Kross - Mindesmærke i Tallinn
Nyt mediehus i Tallinn
Fotografihuset i Oslo
Parkeringshus i Nordhavn
Tampere Art Museum
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt Nobelark