image

Som en del af etableringen af det nye Monument-område i Jelling er det besluttet, at sognehuset skal flyttes til en ny placering i husrækken langs Gorms-gade overfor Jelling Kirke. Konkurrenceforslagets idé er at orientere bygningen mod kirken og hermed synliggøre sognehusets placering i bybilledet med en karakterfuld gavlfacade.

Sognehuset er et vigtigt omdrejningspunkt i Jelling. Her mødes man i det daglige og samles i forbindelse med kirkelige handlinger. Bygningen er disponeret med mødefaciliteter, præstekontorer og køkken. Et centralt element er den gennemgående foyer, som giver adgang til alle funktioner, og som kan anvendes til ophold, aktiviteter og udstillinger.

Facaderne fremtræder med gedigne røde blødstrøgne tegl, og taget er beklædt med forpatineret kobber med stående false. De murede facader accentueres med dybe skråtstillede udskæringer, som indrammer udsigten mod kirken og monumentområdet. Udsigten fra Sognehuset er vist på billede nr. 1, som også viser afskærmningen af de to runesten foran Jelling Kirke.


Bygherre: Jelling Kirke
År: 2013 – Indbudt arkitektkonkurrence
Areal: 600 m2
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Jelling Sognehus
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3#4#5
Tilbage
Tilbage