image

Danmarks Kunstbibliotek har siden 1883 haft til huse på Charlottenborg ved Kongens Nytorv i København. Her findes bl.a. den kendte læsesal, som fremstår med de oprindelige reoler og gallerier tegnet af arkitekterne Albert Jensen og Ferdinand Meldahl.

NOBEL arkitekter har bistået Danmarks Kunstbibliotek med forskellige indretningsopgaver siden 2010, så biblioteket kan leve op til det øgede besøgstal og nutidens brug af biblioteket. Bibliotekets nye udlånsområde med information, udlån/aflevering og søgning er organiseret med fritstående skranker, der tilgodeser en fleksibel og brugervenlig benyttelse af biblioteket. De nye møbler respekterer bygningens geometri og tilfører det klassiske rum en ny og moderne dimension. I den oprindelige læsesal er der indarbejdet nye reoler, som føjer sig diskret ind i det følsomme biblioteksmiljø.

NOBEL arkitekter har samtidig bistået Danmarks Kunstbibliotek med ombygning og indretning af magasinbygningen i Søborg. Her er der indrettet sikringsmagasin, læsesal samt arbejdsarealer for bibliotekets personale.


Bygherre: Danmarks Kunstbibliotek
År: Siden 2010 - Udlånsområde på Kgs Nytorv 2014
Areal: 1.200 m2 - Magasinbygning i Søborg
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Danmarks Kunstbibliotek
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3
Tilbage
Tilbage