image

Solas nye rådhus er udformet omkring et stort glasoverdækket atrium, der danner et attraktivt og imødekommende offentligt byrum. Her mødes man i det daglige og samles omkring den fortsatte udvikling af Sola. Rådhuset er udformet i et enkelt og nøgternt formsprog med anvendelse af gedigne og vedlige-holdelsesvenlige materialer. Samlet vil rådhuset fremstå som et karakterfuldt og tidløst byggeri, der afspejler Solas værdier og visioner omkring den nye rådhusplads, byparken og den nye kirke.

Rådhuset åbner sig mod gågaden og byparken i den nederste etage, så der skabes kontakt på tværs af rådhuset mellem pladsen og parken. Over indgangsetagen danner rådhusets administrative arealer et sammenhængende bygningsvolumen, der markerer sig i byrummet.

Atriet fremstår levende og dynamisk og bliver rådhusets omdrejningspunkt, folkelige mødested og byens repræsentative rum. De åbne balkoner og hovedtrappen udføres med træbeklædning, der danner en fin kontrast til bygningens ydre materiale-holdning af forpatinerede kobberpaneler.


Bygherre: Sola Kommune, Norge
År: 2015 – Åben international konkurrence
Areal: 9.300 m2
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Sola Rådhus - Norge
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3#4
Tilbage
Tilbage